Wanneer u niet alleen naar een uitvaart kunt of wilt…

Samen naar een restaurant, samen een kop koffiedrinken tijdens een persoonlijk gesprek, of samen de uitvaart van een dierbare bezoeken. ‘Samen’ is voor veel mensen echter niet (meer) zo vanzelfsprekend.
Voor alleen gaande ouderen of mensen die begeleiding nodig hebben, is het niet altijd mogelijk om naar een uitvaart te gaan, terwijl daar wel behoefte aan is.
Het kan zijn omdat u geen vervoer heeft, slecht ter been bent, geen andere genodigden kent of omdat u er tegen op ziet. Afscheid nemen is moeilijk. Juist op die momenten is ondersteuning en begeleiding zo wenselijk en soms ook zo noodzakelijk.

Uitvaart

U kunt dan een beroep doen op stichting Met Zorg en Aandacht. Bij een uitvaart zorgen wij dat u van huis wordt opgehaald en thuisgebracht. Wij vergezellen u tijdens de dienst, het condoleren en de (eventuele) koffietafel. Als dat nodig is zorgen wij er ook voor dat u gepaste kleding draagt, eventuele medicijnen bij u heeft, kunt beschikken over een rolstoel en een goede zitplaats heeft tijdens de dienst. Dit doen wij in goed overleg met de nabestaanden, de begrafenisondernemer en eventueel medisch verzorgenden.
Zo kunt u in alle rust afscheid nemen van de overledene. Het verliezen van een dierbare is immers droevig genoeg. Ook als u na afloop van de plechtigheid graag nog even met iemand wilt praten, zijn we er voor u. Met veel zorg en aandacht.
Indien u dat wenst, komen we vooraf een keer kennismaken.

Groot gebaar

Als nabestaande kunt u ons uiteraard ook benaderen om degene die het nodig hebben te ondersteunen tijdens de uitvaart. U maakt dan een groot gebaar naar hen, die anders vanwege persoonlijke omstandigheden niet (meer) aanwezig kunnen zijn. U kunt dan zelf ook in alle rust afscheid nemen.

Tarief

Het tarief is gebaseerd op het aantal uur, de locatie van de uitvaart en (reis)afstanden, een eventueel kennismakingsgesprek vooraf, het eventueel regelen van kleding, medicijnen, kapper.

“Afscheid nemen is al moeilijk genoeg. Het is troostrijk iemand naast je te hebben staan”.